Handleiding: 3 filmpjes

Deze handleiding heeft een hele schattige en aangename vormgeving. Het gaat over een hart en daardoor zou het erg realistisch gemaakt kunnen worden, maar door van het hart een karakter te maken wordt het filmpje veel leuker en interessanter. Het is niet echt spannende of grappige informatie en daardoor zou de aandacht van de kijker misschien niet altijd aanwezig geweest zou zijn als de vormgeving anders was. Mijn vraagstuk is niet echt grappig of spannend maar door de vormgeving leuk te maken – net zoals bij dit filmpje – kan de aandacht van de kijker bij het filmpje gehouden worden.

Dit filmpje heeft hele vloeiende animatie, duidelijke vormgeving die de voice-over ondersteunt en het gebruikt wat tekst – niet teveel – om alles nog wat duidelijker te maken. Dit allemaal zorgt ervoor dat wat er verteld wordt duidelijk is en begrijpbaar. Dit is ook iets wat ik wil voor mijn handleiding.

Hele simpele vormgeving voor deze handleiding, maar erg duidelijk. Met dit filmpje zie ik dat je dus ook een hele simpele filmpje bij de voice-over kan maken en dat het daardoor ook erg duidelijk kan zijn, ook al is de vormgeving niet zo letterlijk als bij het vorige filmpje.

Advertisements

2 thoughts on “Handleiding: 3 filmpjes

 1. Hallo Claire,

  Ziet er superoverzichtelijk uit en ook de stijl die je wilt wordt ook duidelijk afgebeeld.

  Wat eventueel nog zou kunnen toegevoegd is wat meer variatie in materiaal. Verschillende stijlen juist uitzoeken. Die inhoudelijk wel bij de stof passen maar niet perse in de stijl van keuze zijn.

  Gegroet,

  IMA

  Like

 2. Dag Claire, Heldere voorbeelden die zoals Naima ook al zegt een duidelijke visuele focus hebben. Je weet ook goed helder te maken waarom je deze geselecteerd hebt en wat je er uit haalt voor je eigen animatie. Ben het echter ook met Naima eens dat het goed is om breder te kijken – daarmee geef je jezelf meer mogelijkheden, wie weet wat je nog tegen kunt komen!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s