Metropolis Festival: final idea!

2015

Na onze vele andere ideeën, gingen we weer kijken naar de poster en naar onze eerste idee van de kubus. We wilden nog steeds de verschillende genres laten zien en ook de diverstieit van de festival. We vonden het een goed idee om nog steeds een kubus als basis te gebruiken maar ons eerste idee te dan wel te combineren met elementen van andere ideeën. Het idee waar we op kwamen was een kubus die steeds verandert naar andere vormen en dus andere muziekgenres. Rondom de vormen wilden we elementen hebben die kenmerkend waren voor de genres. In plaats van zelf weer allemaal concept art te maken vonden wij het een goed idee om een paar van de elementen op de poster te gebruiken.

Schets Folk:

folk sketch

Met de andere ideeën waren we misschien soms vergeten dat het voor Metropolis was waardoor we verder verwijderd raakten van de Metropolis Festival als onderwerp en herkenbaar ding voor onze promo. Met ons nieuw idee wilden we dat vermijden. Daarom focusten we ons op de poster. Ons promo zou als het ware de poster zijn die tot leven komt.

De vijf genres die op de poster staan, die we ook gebruikt hebben, zijn Folk, Rock, Hip Hop, Electro en Pop. Bij elk van deze genres hadden we aparte vormen gemodeld in Maya: (vlnr: Folk, Rock, Hip Hop, Electro, Pop)

folk rock hip hop electro pop

Animatic: 

In onze animatic zie je dat we dergelijke effects willen gebruiken. Deze effects willen we in 2D hebben om het wat diverser en dynamischer te maken. De effects zullen ook kenmerken zijn aan de genre waar ze bij horen.

Tests 2D effects (door Jonathan):

1234 Folk Pop Rock

Toen we begonnen met modellen wilden we de kleuren van de Metropolis Festival gebruiken, maar toen we uiteindelijk met de modellen klaar waren en al begonnen waren aan het animeren besloten we om andere kleuren te gebruiken. Door andere kleuren te gebruiken zou het alles nog diverser maken, maar ook leuker en spannender.

Aan het einde van het modellen twijfelden we of we karakters erin wilden zetten. Omdat we bij de vorige ideeën karakters erin wilden zetten omdat ze de promo misschien ‘relatable’ zouden maken, dachten we er bij dit idee weer aan om karakters erin te zetten. Eerst dachten we er aan om karakters met 2D in de promo te zetten, maar na advies van docenten kregen we het idee om in plaats van de vormen die we voor elke genre hebben, hoofden te gebruiken van karakters die dus karikaturen zijn van hun genre. Daarmee waren we begonnen met modellen:

Begin van Electro-hoofd:

electro head

Maar, door tijdgebrek besloten we om weer naar de vormen te gaan die we al hadden. We konden onze promo nog steeds ‘relatable’ maken door middel van de beelden die we hadden, en kleurgebruik, en muziek; karakters waren daar niet voor nodig.

Toen we uiteindelijk de 3D animatie afhadden, konden we aan kleur en lichten werken. We hadden een tijdje moeite met kleur, vooral dat het te donker leek. Maar uiteindelijk hebben we een balans gevonden waar we alledrie blij mee zijn.

Van veel mensen kregen we te horen dat onze 3D animatie te ‘clean’ was; sommigen zeiden dat sommige gedeeltes te langzaam waren. Dit wilden we al veranderen met 2D. Met 2D konden we beweging creëren. leven geven, en ook de 3D animatie een wat ruwer uiterlijk te geven. Dit hebben we ook gedaan met 2D!

Na de 2D wilden we nog wat filters gebruiken voor een paar genres zodat er nog wat meer variatie in beeld is. We hebben voor Rock en Electro dus nog een filter toegevoegd. In After Effects hebben we uiteindelijk ook nog de kleuren iets aangepast zodat ze wat sterker zijn.

De Metropolis kleuren komen aan het eind tevoorschijn met wat effects en de Logo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s